Tulikivi

Sfeervol Stoken is Specialdealer Tulikivi

 

 

Genieten van energiebesparing met Tulikivi speksteenhaarden en fijnstofvrij stoken!

Het rendement van deze Finse massieve speksteenhaard bedraagt gemiddeld 90 %, een topresultaat. Ze staan een besparing van 50 % toe in vergelijk tot het houtverbruik van een klassieke houtkachel. En ze halen zelfs 9 maal meer warmte uit het brandhout dan een gemiddelde openhaard.

 

Combineer een slimme Senso speksteenkachel van Tulikivi met de elektrostatische fijnstofafscheider van Kutzner+Weber. Het kleine beetje fijnstof dat de speksteenkachel produceert, wordt afgezet tegen de wand van het rookanaal, wat weer als roet verwijdert word tijdens het schoorsteen vegen.

Fijnstofvrij hout stoken kan heel wat verwarmingskosten besparen en het klimaat helpen redden, zonder onze luchtkwaliteit te bedreigen.
 

TULIKIVI speksteenhaarden zijn warmte-accumulerende houthaarden, die je slechts een paar uur hoeft te stoken voor 24 uur stralingswarmte. Speksteenhaarden bieden modern comfort en kwaliteit, waarbij vooral de dagelijkse tijdswinst en de doordachte technologie opvalt.

Het zijn echte kachels zonder grenzen, naast de 60 standaard modellen bestaat de mogelijkheid voor eigen ontwerp en design met uitgebreide technische mogelijkheden.
Bij echt maatwerk wordt de speksteenkachel van uw dromen eerst op de computer ontwikkeld.
 

 

Hout is milieubewust

Hout is de meest milieubewuste brandstof, de verbranding van hout geeft geen netto bijdrage tot het broeikaseffect, indien gekapte bomen door nieuwe worden vervangen of afvalhout wordt gebruikt.

Daarbij is hout een hernieuwbare brandstof en levert de verbranding van hout slechts een zeer kleine, natuurlijke bijdrage tot de zure regen.

Als hout goed wordt verbrand geniet het, vanuit ecologisch oogpunt, ontegenzeggelijk de voorkeur op fossiele brandstoffen zoals aardgas, petroleum of kolen.

 


 

Schone verbranding van hout

Om hout volledig te verbranden is wat meer moeite nodig dan bij een gas als aardgas, maar dat betekent niet dat het niet evengoed kan.

En dat bewijzen de milieubewuste houthaarden van TULIKIVI.

Door de extreme temperaturen is de verbranding van hout in een TULIKIVI speksteenhaard nagenoeg volledig.
Er wordt maximaal 0,1 % CO (koolmonoxide) in de rookgassen teruggevonden. Polyaromatische koolwaterstoffen (PAKS) zijn niet aantoonbaar.

De uitstoot van onverbrande deeltjes in een TULIKIVI ligt zeer laag.

Door het hoge rendement van deze ecologische kachels met warmte-accumulatie gaat een minimum aan warmte verloren in de schoorsteen en wordt hout duurzaam als brandstof gebruikt, teneinde onze bossen zo min mogelijk te belasten. 
 

Het zonnetje in huis

Misschien wel het belangrijkst voor het wereldwijde succes van deze massievenhaarden is de behaaglijke stralingswarmte, vergelijkbaar met de zonnestraling, een echte steun in koude winterdagen. Deze stralingswarmte biedt overigens vele gezondheidsvoordelen.
De natuurstenen haarden bieden ook extra voordelen inzake veiligheid, ook voor kinderhandjes. Tulikivi speksteenhaarden laten u dan ook toe energie te besparen terwijl u geniet.
U kunt er ook topresultaten inzake milieubewuste warmte mee behalen, met bijzonder schone rookgassen.
Tulikivi heeft ook modellen met een bakoven, die verwarmen combineert met heerlijk koken en bakken. 

Wat is een Tulikivi ...

Een TULIKIVI is een warmteaccumulerende houthaard, die u kunt beschouwen als een warmtebatterij.

Wanneer een TULIKIVI brandt, dan wordt niet alle warmte meteen uitgestraald.
Een groot deel wordt opgeslagen in de speksteenmassa en straalt nog 24 uur na.

Tulikivi Informatie

Wilt u echt weten hoe zo'n Tulikivi eruit ziet en hoe die stralingswarmte voelt, bezoek dan Sfeervol Stoken in Dronten.

U kunt ook deelnemen aan een Tulikivi-avond in Dronten of aan een Tulikivi Circuit, waarbij u Tulikivi bezitters thuis kunt bezoeken.

Ook kunt u de gratis brochure aanvragen.

 

 

 
 

Openingstijden


Voor pakketjes van Wish vragen wij u de QR codes naar ons toe te mailen, wij halen ze dan uit het systeem, hierna maken we een afspraak voor de pick-up.

 

Maandag   :  gesloten
Dinsdag     :  gesloten           

Woensdag :  gesloten
Donderdag:  10:00 tot 17:00         
Vrijdag      :  12:00 tot 17:00

Zaterdag    :  11:00 tot 16:00  

 

 

Andere tijden en/of dagen is op afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

Onze merken

Tulikivi
Faber
Contura

Element4

Morsø

Max Blank

Lotus

Nordpeis

M-Design

Dimplex

Barbas

France Artisanat

Logmatic

Isoduct

Buntfires

Reny

Altech

Bellfires

Meteor

Jydepejsen

Havé

 

Gegevens

Sfeervol Stoken  
De Dieze 44
8253 PS Dronten
0321-382501
info@sfeervolstoken.nl